Login
+Follow
Login

Om att gå sin egna väg

By jerrekinnunen on 2015.11.06 In Allmänt

Det behöver nödvändigtvis inte vara rätt stig i livet bara för att den är vältrampad.

Det är många som frågar mig vad jag gör. Varför jag gör det, när jag ska börja göra som ”alla andra”, varför jag inte gör si eller så. Ett tag tyckte jag det var tröttsamt att försöka förklara. Men det är bara fler och fler som säger: ”Jag skulle också vilja”.

Det var någon gång kring den tiden man var tvungen att göra det stora valet inför framtiden, (även kallat gymnasiet) som jag satt och dividerade med mig själv om vad det är vad jag vill göra här i livet.

Jag fick en målbild i mitt huvud. Och det var att ha kul och må bra. Det var vad jag ansåg att livet gick ut på, och det anser jag än idag.

Trots att det låter enkelt är det väldigt många som inte uppnår riktigt detta.

Istället hamnar man i en cirkel utav jakt på bekräftelse. En jakt efter den senaste telefonen, en jakt efter senaste höstmodet, en jakt efter vad som anses vara inne – en jakt av materiell tillfredsställelse.

Jakten kan ha sina stunder utav lycka när man skaffar sig just den saken man var ute efter. Men samtidigt som den nya telefonen är i handen så börjar jakten på nästa nya grej. Det är lätt snubbla in i detta bekräftelse behov. Väl där är det ännu lättare att livet går för fort fram, att man rör sig som en zombie i jakt på bara en sak och glömmer bort vad som gör att man känner sig levande.
I och med detta sagt så finns det människor som har de jag beskrivit ovan som sin stora passion i livet och det skall inte tas ifrån dem.

Att hitta sina värderingar och sedan göra aktiva val i vardagen som matchar detta är ett bra sätt att vara äkta mot sig själv.

Ens egna liv är värdefullt. Låt det inte styras utav de mediokra genom att leva ditt liv efter hur alla andra gör det. Stå upp för dig själv och vad du tror på så är det så många pusselbitar som faller på plats.

 

Hur jag gör för att hålla livet enkelt och kul.

Jag prioriterar. Svårare än så gör jag det inte.

Jag prioriterar att vara utomhus i naturen före en krogrunda.
Jag prioriterat att äta vettigt och ordentligt före restaurangmiddagar och café bruncher.

Jag prioriterar t.ex. bensinpengar, liftkort och liknande före ett nytt klädesplagg.

Jag prioriterar att köpa saker som håller mer än en säsong.
Jag försöker laga det som går sönder så gott det går.

Jag försöker bo så billigt som möjligt. Säsongsjobb brukar ofta ha möjlighet att erbjuda boende till ett bra pris. Och så har jag skaffat en folkabuss för mellansäsongerna.

 

Helt enkelt handlar det om att prioritera!

 

 

Skuleskogen5_2014

0 Responses to "Om att gå sin egna väg"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Friluftslivs- och äventyrsentusiast som föredrar att vara ute och röra sig i naturen vare sig det är på eller under havet, uppe på fjället eller i skogen.

Hoppas ni tycker det är lika kul som jag och att ni blir inspirerade till att kanske dra ut själv. Livet är kul, Lev!

INSTA
Instagram
Tags
+Follow
Kategorier Arkiv Translate
In English
Auf Deutsch
En español

Login