Login
+Follow
Login

Losing Nemo.

By jerrekinnunen on 2013.07.04 In Miljö Outdoor Vatten

Havet.

Hur vackert är inte havet? Och det sägs att kring 90-95% av havet inte ens är utforskat ännu. Det kittlar verkligen i min äventyrs och dyknings nerv när jag läser detta och inser hur mycket av världen som är outforskat, hav täcker ju 70% av jordens yta som de flesta känner till.

Och att som dykare sätta sig i tanken att ens intresse kanske inte blir lika intressant längre då livet, fiskarna och miljön under ytan är på god väg att förstöras så blir man brydd.
Jag är mycket emot nedskräpning i havet (i överlag också) och här är en bild som visar på hur länge det tar för olika produkter att brytas ner när man väljer att kasta det i vattnet.

howlong
Tankeställare för vissa kanske?

Att kasta skräp runt i kring sig på land är ju en sak vissa kan göra utan större eftertanke då det finns någon som kommer att plocka upp det efter dem.. Men så är inte fallet i havet – där ligger allt kvar tills de brutits ner, om det nu ens gör det. Och även djurlivet lider stort utav detta, plast och kemikalier hamnar i fiskarna som sedan fiskas upp, skeppas till butik och äts av konsumenterna. Så det blir en ond cirkel utav det hela.

1002776_520257068023318_28207782_n

Men även överfiske är ett stort problem i haven. Då pratar jag om industriell fiske – Egen fångad fisk är guld värd.
Har kommit över en välgjord film från ”theblackfish” som visar hur skadligt den nuvarande fiskindustrin är.

http://theblackfish.org/se/ – ”En internationell marin miljöskydds-organisation med uppdraget att ändra attityder kring våra värdefulla hav, och jobba för att skydda det unika livet däri.”

http://www.projectaware.org/ – ”Project AWARE Foundation is a growing movement of scuba divers protecting the ocean planet – one dive at a time.”

Två vettiga organisationer som kämpar för att minska de saker jag tagit upp här.

1 Responses to "Losing Nemo."

    Comments (1)

  1. Att slänga ”skräp” på marken eller i havet är så oerhört främmande för mig. Sådant gjorde man då man bara var några år och inte visste bättre. Bra inlägg Jeremias! Sådant här kan man inte läsa för många gånger och för de som läser det första gången hoppas jag att de tänker sig för i fortsättningen!

  2. Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Friluftslivs- och äventyrsentusiast som föredrar att vara ute och röra sig i naturen vare sig det är på eller under havet, uppe på fjället eller i skogen.

Hoppas ni tycker det är lika kul som jag och att ni blir inspirerade till att kanske dra ut själv. Livet är kul, Lev!

INSTA
Instagram
Tags
+Follow
Kategorier Arkiv Translate
In English
Auf Deutsch
En español

Login