Login
+Follow
Login

Favoriter i garderoben

By jerrekinnunen on 2013.07.25 In Outdoor Utrustning

Okey, här och nu börjar jag med min egna utrustningsserie med mina personliga favoriter gällande kläder och hårdvaruprylar.
Utrustning är ett oundvikligt samtals ämne och många (även jag) kollar mycket och länge efter information om plagget/prylen jag ska köpa – Så ännu en åsikt kan väl inte vara allt för tokig?

Första favoriten att bli recenserad är;

Fjällräven Keb byxorna
Jag har använt dessa byxor ganska hårt i ett år nu, allt från höstfjäll, skogsvinter tur, den blöta våren och klättringen på sommaren. De har fungerat lika bra varje årstid, dock olika lager med Grönlandsvax på byxan.

Fjällräven själva beskriver dessa byxor som en ”Tekniskt avancerad vandringsbyxa med optimerad passform och noggrant genomarbetade detaljer.”

Och det är verkligen genomtänkta, den otroligt fina mixen mellan deras egna G-1000® Eco och ett material med mer stretch som är strategiskt utsatt på byxorna gör dessa till mina favorit byxor för friluftsliv.
G-1000® Eco materialet finns på baken, benens framsida, över knäna och även på benens insida där den är förstärkt med dubbelt tyg för att stå emot extra slitage från kängorna. Resten av byxan är i ett härligt stretch material som sagt.

Men det är inte bara valet av material som gör denna byxa till en absolut favorit.
Ventilations öppningarna som går från höft till knä och även en längst med vaden är verkligen super guld när det varmare dagarna på fjället visar sig. Även gylfen har bra ventilationsmöjlighet då den är förlängd jämfört med andra modeller.

Fickorna är helt underbara. Två stora benfickor, en med dragkedja, den andra med ficklock och en meshficka inuti för små saker. Benfickorna är helt underbara att förvara kartor, anteckningsblock och andra mer platta saker som man vill ha nära till hands.
Handfickorna är väldigt högt placerade och djupa vilket gör att man inte riskerar att tappa de prylar man sätter dit.
Rem justeringen med spänne och krok för att fästa i kängan är ett stort plus då det gör de svårt för byxan att glida upp när man går i snårig eller blöt terräng.

Men det finns några små detaljer som skulle kunna förbättras. Sömmarna kring grenen är inte det absolut hållbaraste då de gått upp lite, handfickorna är rätt jobbiga att använda när man sitter ner då det blir lite för tight att gräva in handen och rem justeringen skulle man på ett lätt sätt behöva få tillbaka till upsprungsläge (råkades dra ut för mycket första gången).
Även något mesh eller annat tunt och luftigt tyg i ventilations öppningarna från höft – knä och längst med vaden skulle vara fint. Annars väldigt exponerat för mygg, andra kryp och kvistar som gärna hälsar på och rivs.

Summa kardemumma så är detta verkligen en riktigt bra byxa som täcker de behov och uppfyller de krav jag har på en teknisk men ändå avskalad ”all around” byxa för uteliv.

Byxan får 4/5 bakåtvända gråsuggor.

 

Här kan ni själva investera i ett par och läsa andra recensioner.

Fjällrävens egna hemsida med produkt beskrivningen.

 

 

Keb_Trousers_82830-320

 

1 Responses to "Favoriter i garderoben"

  Comments (1)

 1. 94Bert wrote:

  Hello admin, i must say you have hi quality posts here. Your page should go viral.

  You need initial traffic only. How to get it? Search for:
  Mertiso’s tips go viral

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

Friluftslivs- och äventyrsentusiast som föredrar att vara ute och röra sig i naturen vare sig det är på eller under havet, uppe på fjället eller i skogen.

Hoppas ni tycker det är lika kul som jag och att ni blir inspirerade till att kanske dra ut själv. Livet är kul, Lev!

INSTA
Instagram
Tags
+Follow
Kategorier Arkiv Translate
In English
Auf Deutsch
En español

Login