Login
+Follow
Login

Äta Ute

By jerrekinnunen on 2015.06.24 In Allmänt

Termen ”Äta ute” har med största sannolikhet olika meningar beroende på vem man frågar. Eller ja, för de allra flesta betyder det nog att äta middag ute på stan.

Men inte för mig, för mig betyder Äte ute helt enkelt Äta ute.
Att sitta vid en eld en eftermiddag med sina vänner, att ligga i ett tält när det stormar utanför på vintern och med sitt bensinkök strax utanför absiden försöka göra något vettigt eller en fin kväll till fjälls där en enkel måltid tillagas på ett simpelt gaskök. Det är att ”Äta ute”.
SovaUnderStars
Oavsett om vi rör oss inom hemmet, staden eller vildmarkens områden är mat något vi behöver. Vi har alla olika behov och krav på standard, men mat behöver vi alla.
Friluftsvärlden har länge varit dominerad utav frystorkad mat av olika slag. Kyckling och ris, lax, kebabgryta och pasta bolognese är några exempel på vad man kan hitta om man letar frystorkat.
Största nackdelen enligt mig är att de flesta smakar relativit lika, missförstå mig rätt, de smakar olika. Men det är något som gör att de är rätt tråkiga. För min del brukar det vara en medtagen krydda utav valfri sort som lyckats liva upp de frystorkade rätter jag ätit.

Men så finns det även lufttorkad friluftsmat. Det är friluftsmat.nu som tagit fram dessa produkter och det är verkligen stor skillnad mot tidigare alternativ. Hur många gånger har man inte tänkt att man vill ha med ägg till frukost men sedan kommit på att man mest troligt kommer krossa allt? Eller önskat att man hade grädde för att göra en sås eller någon soppa-på-påse lite krämigare? Eller varför inte en kladdkaka att avnjuta på en fjälltopp?

Friluftsmat har ett väldigt spännande sortiment av lufttorkade varor där konceptet som frystorkade konkkurenter har är densamma – Tillsätt vatten och koka/stek upp.

Min favroit har blivit Grönsakssoppan med lite Torkat kött och lite extra Grädde för att få den riktigt krämig. Och allt tillsammans väger bara ca: 400g(!).

Påsarna går även att återförsluta ifall man inte använder allt på en gång. Ibland tänks det till en gång extra!

In och kika på Friluftsmat.nu för att se deras sortiment och testa er fram till just eran nya favorit.

DSC_3648

0 Responses to "Äta Ute"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Friluftslivs- och äventyrsentusiast som föredrar att vara ute och röra sig i naturen vare sig det är på eller under havet, uppe på fjället eller i skogen.

Hoppas ni tycker det är lika kul som jag och att ni blir inspirerade till att kanske dra ut själv. Livet är kul, Lev!

INSTA
Instagram
Tags
+Follow
Kategorier Arkiv Translate
In English
Auf Deutsch
En español

Login